technologynews.gr
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογία ανίχνευσης αερίων νέας γενιάς με αισθητήρα Mems

Η υψηλής απόδοσης σειρά ανιχνευτών εύφλεκτων αερίων OLCT 100-XP-MS από την Teledyne Gas and Flame Detection ενσωματώνει τώρα την τεχνολογία αιχμής MEMS (Micro-ElectroMechanical Systems). Παρέχοντας τις πιο ακριβείς μετρήσεις της αγοράς για περισσότερα από 14 από τα πιο κοινά εύφλεκτα αέρια και μείγματα αερίων — συμπεριλαμβανομένων υδρογόνου, μεθανίου, προπανίου και βουτανίου — η τεχνολογία MEMS προσθέτει στις δυνατότητες που παρέχουν οι συμβατικοί αισθητήρες. Οι χρήστες απολαμβάνουν επίσης αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα σχετικά με την προστασία από «δηλητήριο» και τη διάρκεια ζωής, ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα που μερικές φορές αποδεικνύονται προκλητικά για τους καταλυτικούς αισθητήρες.

Πίστωση εικόνας: Teledyne Gas & Flame Detection

Παραδοσιακά, οι επαγγελματίες του κλάδου επιλέγουν έναν ανιχνευτή εύφλεκτων αερίων που φιλοξενεί έναν καταλυτικό αισθητήρα βαθμονομημένο για ένα συγκεκριμένο αέριο ή έναν αισθητήρα υπέρυθρων (IR). Αν και αυτές οι συμβατικές λύσεις εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά ωφέλιμες, δεν είναι πάντα οι βέλτιστες. Οι καταλυτικοί αισθητήρες απαιτούν δοκιμή πρόσκρουσης, για παράδειγμα, για να ελεγχθεί ότι παραμένουν απαλλαγμένοι από δηλητηρίαση αισθητήρων, ενώ η τεχνολογία IR δεν μπορεί να ανιχνεύσει το υδρογόνο. Η χρήση του Υδρογόνου αυξάνεται καθώς η εστίαση στην εύρεση μιας καθαρότερης εναλλακτικής λύσης για το φυσικό αέριο συνεχίζεται σε ολόκληρη τη βιομηχανία, με τη σειρά της να οδηγεί την ανάγκη για λύσεις ανίχνευσης υδρογόνου υψηλής ικανότητας.

Η τεχνολογία MEMS οδηγεί την ανίχνευση αερίου σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο ικανότητας, παρέχοντας ακριβείς μετρήσεις σε % LEL που συσχετίζονται με το συγκεκριμένο αέριο ή τα μικτά νέφη αερίου/ατμών που υπάρχουν στο περιβάλλον. Προσφέροντας τεχνολογίες καταλυτικής οξείδωσης, IR και αισθητήρων MEMS σε μία μόνο συσκευή, το OLCT100-XP-MS αντιπροσωπεύει μια ολιστική λύση που προσφέρει επανάσταση στην ανίχνευση εύφλεκτων αερίων, ανεξάρτητα από περιβαλλοντικούς ή λειτουργικούς περιορισμούς.

Ιδανικό για χρήση σε τομείς ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των πετροχημικών και του πετρελαίου και φυσικού αερίου, το νέο OLCT100-XP-MS προσφέρει επίσης προστασία πολλαπλών αερίων σε εφαρμογές που περιλαμβάνουν BESS ιόντων λιθίου (συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας), βιομηχανική κατασκευή, επεξεργασία λυμάτων και απόκριση πυρκαγιάς .

«Ο ανιχνευτής εύφλεκτων αερίων μας με τεχνολογία θερμικής αγωγιμότητας που υποστηρίζεται από αισθητήρα MEMS παρέχει ακριβείς, αυτόματες μετρήσεις χωρίς διορθωτικούς παράγοντες, μαζί με αυτόματη ταξινόμηση αερίων», λέει ο Régis Prévost, Διευθυντής γραμμής προϊόντων, Teledyne Gas and Flame Detection. «Παρέχοντας πρωτοφανή αξιοπιστία και ακρίβεια, η συσκευή μειώνει τους ψευδείς συναγερμούς χάρη στην ολοκληρωμένη αντιστάθμιση των περιβαλλοντικών παραμέτρων που περιλαμβάνουν τη θερμοκρασία, την πίεση και την υγρασία».

Σε ορισμένα περιβάλλοντα, η ακραία πίεση, η θερμοκρασία και η υγρασία μπορεί να βλάψουν ή ακόμα και να δηλητηριάσουν άλλους τύπους αισθητήρων, μειώνοντας την απόδοση και επιβαρύνοντας ανεπιθύμητο κόστος. Αντίθετα, η τεχνολογία αισθητήρων MEMS είναι άνοση σε δηλητήρια, λειτουργεί αξιόπιστα με ενσωματωμένο αυτοέλεγχο για ασφαλείς λειτουργίες και απόλυτη ηρεμία.

«Με τη στιβαρή σχεδίασή του και την εξαιρετικά σχεδιασμένη κατασκευή, το OLCT100-XP-MS χαμηλής συντήρησης συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση», λέει ο Régis Prévost. «Πράγματι, είναι τέτοια η εμπιστοσύνη μας σε αυτόν τον καινοτόμο ανιχνευτή εύφλεκτων αερίων που οι χρήστες μπορούν να περιμένουν πολλά χρόνια αξιόπιστης και ακριβούς λειτουργίας στις πιο απαιτητικές βιομηχανικές εφαρμογές».

Πηγή:  https://www.teledynegasandflamedetection.com/

Related posts

Viber: Ξεχωρίζει την Ελλάδα ως μια από τις κορυφαίες της αγορές

admin

Meta: “Θα εντοπίζουμε κάθε εικόνα που δημιουργείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη”

admin

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού δημόσιου τομέα παρουσιάστηκε σε όλο τον κόσμο από την Telekom

admin

Leave a Comment