technologynews.gr
ACCESS PROPRIETARYSMART SECURITYΕΞΥΠΝΑ ΣΠΙΤΙΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το λογισμικό ελέγχου πρόσβασης

Το λογισμικό ελέγχου πρόσβασης είναι η ψηφιακή εφαρμογή στην οποία παραχωρείτε δικαιώματα «πρόσβασης» (ή αποδοχής) σε ευαίσθητα έγγραφα, αρχεία, δωμάτια, κτίρια και χώρους.

Μπορείτε να αγοράσετε λογισμικό ελέγχου πρόσβασης ως αυτόνομο στοιχείο και να το αντιστοιχίσετε με φυσικό υλικό για το κτίριό σας. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν το λογισμικό όταν αγοράζουν ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης ως πακέτο . Μπορείτε να προβάλετε/αλλάξετε τις άδειες υπαλλήλων, να διατηρείτε αρχείο για το ποιος υπάλληλος έχει πρόσβαση σε ποια δεδομένα και να διατηρείτε τις περιοχές ασφαλείς. Εάν δεν έχετε φυσικό υλικό, θα πρέπει να το αγοράσετε ξεχωριστά εάν έχετε ήδη αγοράσει το λογισμικό. 

Πολλά συστήματα ελέγχου πρόσβασης πωλούν λογισμικό ελέγχου πρόσβασης ως υπηρεσία all-in-one (που σημαίνει ότι θα αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλειστικό λογισμικό για τη διαχείριση της ψηφιακής και φυσικής πρόσβασης τοποθεσίας καθώς και στο υλικό που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωσή της).

1. Τύποι λογισμικού ελέγχου πρόσβασης

Υπάρχουν διάφοροι τύποι επιλογών λογισμικού ελέγχου πρόσβασης, ωστόσο υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές:

Βάσει διακομιστή   

Αυτός ο τύπος λογισμικού ελέγχου πρόσβασης φιλοξενείται σε διακομιστή εντός ενός συγκεκριμένου κτιρίου. Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της πρόσβασης σε αυτό το κτίριο και μόνο σε αυτό το κτίριο. Δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό από απόσταση και κάθε κτίριο θα χρειαζόταν τον δικό του διακομιστή. Ένας διαχειριστής στην τοποθεσία παρέχει πρόσβαση σε υπαλλήλους και επισκέπτες μέσω αυτού του συστήματος. Αυτά αγοράζονται συνήθως μέσα σε ένα ολόκληρο σύστημα ελέγχου πρόσβασης.

Ενσωματωμένο

Παρόμοια με τα αποκλειστικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης που βασίζονται σε διακομιστή, οι λύσεις που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης περιλαμβάνουν μια εφαρμογή Ιστού. Για να λειτουργήσει η εφαρμογή, δεν απαιτείται πρόσβαση στο Διαδίκτυο. συνδέεται στο LAN (τοπικό δίκτυο) και μπορεί να προσπελαστεί από οποιαδήποτε συσκευή εντός του LAN. Αυτά αγοράζονται συνήθως μέσα σε ένα ολόκληρο σύστημα ελέγχου πρόσβασης. Ωστόσο, είναι καλύτερο να έχετε μια αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Βασισμένο σε σύννεφο

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, τα περισσότερα συστήματα ελέγχου πρόσβασης στρέφονται σε λύσεις που βασίζονται στο cloud. Το λογισμικό ελέγχου πρόσβασης βρίσκεται σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή και είναι προσβάσιμο από τον διαχειριστή. Από τον πίνακα διαχείρισης, μπορείτε να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε λειτουργία οπουδήποτε, αρκεί να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ολόκληρη την πανεπιστημιούπολη σας, συμπεριλαμβανομένων πολλών κτιρίων, από έναν πίνακα διαχείρισης. Θα χρειαστείτε σύνδεση στο διαδίκτυο για να ελέγξετε τον πίνακα διαχείρισης και να κάνετε ενημερώσεις ή αλλαγές. Ωστόσο, ακόμη και χωρίς το Διαδίκτυο, το υλικό θα εξακολουθεί να λειτουργεί σύμφωνα με τις εντολές. Απλώς δεν θα μπορείτε να κάνετε ενημερώσεις χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτός ο τύπος συστήματος μπορεί να αγοραστεί χωριστά ή να συνδυαστεί με ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης. Αυτός ο τύπος συστήματος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με συσκευές υλικού τρίτων κατασκευαστών.

Εάν θέλετε να αποδείξετε στο μέλλον το σύστημά σας και να χρησιμοποιήσετε άλλο υλικό τρίτων κατασκευαστών, τότε το λογισμικό ελέγχου πρόσβασης που βασίζεται σε cloud μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή για εσάς.

2. Πλεονεκτήματα του λογισμικού ελέγχου πρόσβασης που βασίζεται σε νέφος

Ενώ κάθε σύστημα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας στρέφεται σε μια προσέγγιση που βασίζεται στο cloud. Πολλές εταιρείες διαπιστώνουν ότι αυτό το σύστημα τους παρέχει την ασφάλεια και την ευελιξία που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν τους στόχους τους. Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα οφέλη του λογισμικού ελέγχου πρόσβασης που βασίζεται σε σύννεφο.

Κεντρικός κόμβος για διαχείριση πρόσβασης και δεδομένων για όλα τα κτίρια

Ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα του ελέγχου πρόσβασης που βασίζεται σε σύννεφο είναι η δυνατότητα ελέγχου όλων αυτών των μέτρων ασφαλείας από μια κεντρική σελίδα διαχειριστή. Με το λογισμικό ελέγχου πρόσβασης που βασίζεται σε σύννεφο, μπορείτε να ενημερώσετε το σύστημα μέσα σε λίγα λεπτά σε ολόκληρη την πανεπιστημιούπολη σας. Το λογισμικό διατηρεί επίσης ένα αρχείο για να μπορείτε να το δείτε καθώς και να συλλέξετε στατιστικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση του σημείου πρόσβασης. Έχετε περισσότερο έλεγχο στις εγκαταστάσεις σας χωρίς τα ακριβά προβλήματα όπως οι διακομιστές. Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε καλύτερα τα προσωπικά στοιχεία της επιχείρησής σας.

Απομακρυσμένη πρόσβαση / Κλείδωμα

Το λογισμικό ελέγχου πρόσβασης που βασίζεται σε νέφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οπουδήποτε στον κόσμο. Μπορείτε να εργαστείτε εξ αποστάσεως και να μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις ανάγκες ασφαλείας σας. Οι περισσότερες εφαρμογές απαιτούν απλώς μια ασφαλή σύνδεση Wi-Fi και μια σύνδεση διαπιστευτηρίων. Τα δεδομένα για τα συστήματα τοποθετούνται σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώσετε για αυτό το αρχικό κόστος. Τα συστήματα που βασίζονται στο cloud περιέχουν επίσης εφαρμογές για κινητά και tablet, ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε τις ανάγκες ασφαλείας σας ακόμα και όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Αυτό σας παρέχει έναν τόνο ευελιξίας για να ανταποκριθείτε σε απειλές ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι περισσότερες λύσεις λογισμικού θα σας επιτρέψουν να κλειδώσετε τις εγκαταστάσεις σας μέσα σε λίγα λεπτά. Η απομακρυσμένη πρόσβαση σάς επιτρέπει να είστε έτοιμοι αμέσως.

Ελέγξτε την ασφάλειά σας

Ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης που βασίζεται σε σύννεφο σάς επιτρέπει να αναθεωρείτε τα μέτρα ασφαλείας σας ξανά και ξανά. Πολλές εφαρμογές προσφέρουν τη δυνατότητα εκτύπωσης μιας « ίχνης ελέγχου ». Αυτή είναι μια εκτύπωση κάθε σημείου πρόσβασης, ποιος επισκέφτηκε αυτές τις τοποθεσίες, την ώρα και πόσο συχνά επισκέφτηκαν αυτές τις τοποθεσίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για να ορίσετε ορισμένες πολιτικές και οδηγίες, να εντοπίσετε τρωτά σημεία, να προστατέψετε ευαίσθητα δεδομένα και να παρακολουθήσετε τη συμπεριφορά των εργαζομένων. 

Αυτοματοποίηση

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα στα συστήματα κλειδώματος και κλειδιού είναι ότι έχετε χειροκίνητη πρόσβαση επεξεργασίας σε κάθε σημείο εισόδου. Μπορεί να είναι κουραστικό και σπάταλο. Το λογισμικό που βασίζεται σε σύννεφο σάς επιτρέπει να ακυρώσετε αυτό το πρόβλημα με την αυτοματοποίηση. Για παράδειγμα, έχετε ένα πολυκατάστημα που προσπαθείτε να διευθύνετε. Δεν θέλετε να μοιράζετε φυσικά κλειδιά σε διαχειριστές που μπορεί να χαθούν ή να κλαπούν. Αντίθετα, ρυθμίστε το λογισμικό σας ώστε να ανοίγει και να κλείνει το κτίριο στο κοινό με βάση συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Μπορείτε επίσης να αυτοματοποιήσετε τη χρήση και την πρόσβαση ορισμένων εργαζομένων. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να ρυθμίσουν αστραπιαία ενεργοποιήσεις κλειδώματος και πολιτικές ελέγχου πρόσβασης .

Related posts

 Νέα τεχνολογία αισθητήρων AI για αυτόνομη οδήγηση

admin

Facebook: Προβλήματα με τις συνομιλίες στο Messenger

admin

Apple: Η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζει στις οθόνες των iPhone

admin